Warsztaty kulinarne


Warsztaty gotowania: dieta wspierająca zdrowie

Właściwa dieta wspomaga proces leczenia chorób. Nasz organizm codziennie potrzebuje określonej ilości składników odżywczych, białek, witamin, minerałów, enzymów. Dobrze skomponowane i odpowiednio przygotowane posiłki odżywiają wspierają zdrowie. Lekarze i dietetycy potwierdzają, że nieprawidłowa dieta jest przyczyną wielu chorób cywilizacyjnych. Na warsztatach odbędzie się pokaz przygotowania posiłków oraz ich degustacja połączona z wykładem. Poszczególne zajęcia będą dotyczyły gotowania śniadań (także do pracy i do szkoły), obiadów, kolacji i deserów. Używamy tylko świeżych lokalnych warzyw, ziół, fasolek, pestek i orzechów oraz naturalnych przypraw.

Na zajęciach dowiesz się:

-co jeść, jak planować posiłki,
-jak ma wyglądać standardowe śniadanie, obiad i kolacja,
-gdzie i co kupować do jedzenia,
-jak gotować szybko i zdrowo do pracy i do szkoły,
-czego nie jeść by być zdrowym i dlaczego,
-jak dopasować dietę do danej choroby,
-jak dopasować pożywienie do pór roku, klimatu, wieku, aktywności zawodowej,
-co powoduje stany zapalne i zakwaszenie organizmu,
-jakie techniki i style gotowania stosować,
-dlaczego jesteśmy ciągle zmęczeni

ZAPISY


 Nieobciążające kolacje

Prowadzący: Danuta Rondzisty-Pietrzak

Czas trwania: 3-4 h

Inwestycja:  250 zł

Kolacja to często dla Nas najważniejszy posiłek w ciągu dnia. W codziennym biegu nie mamy czasu na rodzinny posiłek i bardzo często słyszę od pacjentów,że to właśnie wieczorem zasiadają  do stołu i obficie spędzają czas.

Niestety w wielu przypadkach jest to nadwyraz obfite i po nocy często czujemy się zmęczeni lub w ogóle nie możemy zasnąć i tak zapętla się koło, które powoduje,że Nasz organizm nie ma kiedy odpocząć.

Kolacja to bardzo ważny element zakończenia dnia. I nie dla każdego może wyglądać tak samo. Coś co posłuży jednej osobie dla drugiej będzie nieodpowiednie.

Dlatego zapraszam na kolejną odsłonę warsztatu kulinarnego, na którym nie tylko ugotujemy wspomagające organizm kolacje, ale również porozmawiamy o tym jak przygotować się do dobrego snu, a tym samym do kolejnego, pełnego energii dnia.

Brak nadchodzącego terminu


| 29.03 |PIĄTEK| godz. 15.00 Domowy Detoks

Prowadzący: Danuta Rondzisty-Pietrzak

Czas trwania: 3-4 h

Inwestycja:  250 zł

Wiosna to idealny czas na gruntowne porządki. Porządkujemy domy, ogrody, parki, przygotowujemy rowery i inne sprzęty do sezonu wiosennego.
Podążając za kalendarzem Naszych pradziadów, a jednocześnie za potrzebami współczesnych ludzi i Naszych  organizmów pragniemy zachęcić Państwa do zadbania rownież o Nasze ciało, umysł i ducha. To bardzo ważny aspekt dla właściwego funkcjonowania Naszych organizmów.
W związku z tym chcielibysmy zaprosić na warsztat kulinarny, na którym dowiecie sie Państwo jak w domowych warunkach oczyścić swoje ciało, jak przygotować się do profesjonalnego detoksu i jak kontynuować detoks na własną rękę. Przygotujemy wspólnie kilka posiłków i zrozumiecie Państwo jakimi zasadami należy kierować się przy oczyszczaniu.

Przygotujemy:

  • zupa śniadaniowa
  • kitchari
  • sabdżi z warzyw korzeniowych
  • deserowy mus z marchwii

| 12.04 |PIĄTEK| godz. 15.00 ZDROWE DESERY dla dzieci i dorosłych

Prowadzący: Danuta Rondzisty-Pietrzak

Czas trwania: 3-4 h

Inwestycja:  250 zł

Przygotujemy:

– szarlotka jaglana
– budyń z syropem malinowym
– pudding chia
– deser chałwowy
– zbożowa kawa wg 5 przemian
– masala chai

| MAJ | ZDROWE GRILLOWANIE

Prowadzący: Danuta Rondzisty-Pietrzak

Czas trwania: 3-4 h

Inwestycja:  250 zł

 

Przygotujemy:

– szaszłyki warzywne
– pieczarki faszerowane
– feta z warzywami
– sałatka z komosą ryżową i sezonowymi warzywami pieczonymi na grillu

WARUNKIEM ZAPISU NA LISTĘ JEST WPŁATA 100%

ZAPISY

kontakt@imc.wroc.pl

wellness@imc.wroc.pl

WAŻNE

Wpłat za warsztaty kulinarne należy dokonywać na konto Kliniki Zdrowia

Bank BZWBK 56 1090 2398 0000 0001 3052 3908

Klinika zdrowia Sp. z o.o.Żerniki Wrocławskie ul. Strzelińska 41


źródło zdjęć: pixabay.com unsplash.com

Warsztaty kulinarne
Oceń ten artykuł

FreshMail.pl